Uuden musiikin ja nousevien tekijöiden festivaali Tutka 2018 järjestetään Ilo Oululla 10.-11.8. Festarin aikana Ilon lavalle nousee kotimaisen musiikin tuorein ja terävin aalto – ne musiikintekijät, joita ylistetään nyt ja huomenna. Oulun Hietasaaressa sijaitsevalla 2,2 hehtaarin alueella esittelyssä ovat myös raikkaimmat oululaiset lifestylen ja hyvinvoinnin tekijät.

Kaksipäiväisen festarin aloittaa raahelainen vuonna 2016 perustettu Eetu Viinikka & Varttuneet. Suomeksi tulkitseva yhtye luo tunnelman arkisen kauniilla ja kontrastisilla sanoituksilla, kuin myös menevällä mutta dynaamisella soitannalla. Pian julkaistavalta debyyttialbumilta bändi on julkaissut kaksi singleä Tahdot olla hiljaa ja Mitä avaruus maksaa.

Raikkaan ja kivenkovan asenteen omaava pop/rock -yhtye SAVE nähdään festarilavalla perjantaina. Viime vuosina SAVE on lyönyt itsensä läpi Suomen nuorisomusiikin terävimpään kärkeen. Parhaillaan yhtye valmistelee toista täyspitkää albumiaan, jolta on kuultu jo muutama maistiainen, Soihduksi pimeään ja Revontulia ft. Julia. Jälkimmäisenä mainittu single teki näyttävän sisääntulon nousemalla Suomen Spotifyn viraalilistan sijalle 6.

Perjantain pääesiintyjä on oululainen Sitku. Laulaja-kitaristi Rosa-Marian ja räppäri Tiia Karoliinan muodostama yhtye julkaisi debyyttialbuminsa Täs on ollu vähän kaikenlaista huhtikuussa. Uusi albumi sisältää singlet Sitku AnthemHelsinkiinHappee ja Hirveä pari. Duo teki näyttävän debyytin toukokuussa 2017 julkaisemalla singlen Helsinkiin sekä lämmittelemällä Haloo Helsinki! -yhtyettä Hulluuden Highway -kiertueen keikoilla.

Lauantain starttaa oululainen 15-vuotias hiphop-tulokas Spaz Caroon. Nuori multi-instrumentalisti säveltää kappaleensa itse ja artistin taustatiimissä vaikuttavat Blind Channel -yhtyeestä tunnettu Niko Moilanen sekä Mikko Logren, joka on työskennellyt muun muassa Grammy-ehdokkaiksi valittujen kansainvälisten artistien kanssa. Spaz julkaisi ensimmäisen kappaleensa Spastic Show syksyllä 2016. Vuotta myöhemmin sinkku TK löysi tiensä Spotifyn Suomen 50 viraalisinta kappaletta -soittolistalle.

Lauantaina lavalla nähdään myös turkulaisduo Boyat. Suuremman yleisön tietoisuuteen Boyat nousi kesällä 2017, kun he fiittasivat Antti Tuiskun Hanuri-megahitillä.  Afromusiikin, r’n’b:n, housen ja dancehallin vaikutteikseen listaava yhtye ei rajoita musiikkiaan mihinkään genreen, vaan pyrkii melodisen ja rytmikkään soundinsa avulla tuomaan jotain uutta suomalaiseen musiikkiin.

Tutka 2018 -festarin kruunaa helsinkiläinen elektronisen future house -musiikin kokoonpano Audile, joka rikkoo elektronisen kentän perinteistä kaavaa tuomalla livevokalistit dj:n rinnalle. Yhtyeen debyyttialbumi Reload julkaistiin vuonna 2013 ja sitä seurannut EP Am Ivuonna 2015. Lukuisilla Euroopan lavoilla nähty Audile valittiin Suomessa YleX:n Nosteessa-artistiksi loppuvuodesta 2015 biisillä Lighting It Up. Lisäksi Audile oli vuoden 2016 pääesiintyjä 20 000 kävijän Maata Näkyvissä -festareilla.

OHJELMA

PE 10.8.
Eetu Viinikka ja Varttuneet
SAVE
Sitku

LA 11.8.
Spaz Caroon
Boyat
Audile

Liput:
Kahden päivän festaripassi 27 euroa
Päivälippu 20 euroa
Osta liput!

OTA YHTEYTTÄ

 

  info@ilooulu.fi    Hietasaarentie 19, 90510 Oulu

OTA YHTEYTTÄ

 


  info@ilooulu.fi
  Hietasaarentie 19, Oulu