Ikiaikainen luonnontuote tekee ihmeitä, eikä siinä lopulta ole mitään ihmettä

Mitä turve on?

Pitkälle maatunutta, kasvimateriaaleista kuten rahkasammaleesta koostuvaa turvetta käytetään hoitoturpeena. Hoitoturpeen raaka-aineena käytetään ainoastaan luonnontilaisilta, saasteettomilta soilta nostettua turvetta. Turpeen laatu tutkitaan tarkoin laboratoriossa ennen käyttöä hoitoturpeena. Suomessa tutkimuksia tekee Geologian tutkimuskeskus.

Turvettarien käyttämä Lehtosuon hoitoturve on pitkälle maatunutta rahkasaraturvetta (SC), jonka seassa on kortteen, järviruo’on ja puun jäännöksiä. Maatumisaste on H8 (H1-H10 -asteikolla) ja pH on 5-5,7. Tuhkapitoisuus on 6-12 % ja rikkipitoisuus 0,34% turpeen kuivapainosta. Vesipitoisuus 86% märkäpainosta.
Bioaktiivisia aineita on keskimäärin:
Humushappoja 28,50%
Fulvohappoja 10 %
Pektiiniä 0,34%
Hemiselluloosaa 11,7%
Selluloosaa 8,55 %
Kokonaislipidejä, humiineja sekä mineraaliaineksia on 40,96% turpeen kuivapainosta. Turve sisältää myös hyödyllisiä hivenalkuaineita kuten kuparia, rautaa, magnesiumia, mangaania, sinkkiä ja piitä.
Mihin turpeen hoitovaikutus perustuu?

2-4 metrin syvyydestä nostettavaan hoitoturpeeseen on vuosituhansien aikana muodostunut erilaisia bioaktiivisia aineita, joihin hoitovaikutus perustuu. Turve sisältää pieniä määriä erilaisia mineraaleja kuten magnesiumia, sinkkiä ja kuparia. Turpeen tärkeimmät terapeuttiset ainesosat ovat humus- ja fulvohapot sekä humiinit *, joilla on kyky tunkeutua ihon läpi ja vaikuttaa sananmukaisesti pintaa syvemmältä. Niillä on myös kyky poistaa elimistöstä kuona-aineita.

Hoitotilanteessa turve lämmitetään 40-asteiseksi, jolloin se kiihdyttää verenkiertoa ja aktivoi aineenvaihduntaa. Se sitoo reumatekijöitä ja kuona-aineita, parantaa hormonitoimintaa ja solujen uusiutumista. Terapeuttisen vaikutuksen saamiseksi säännöllisyys on se juttu eli turvehoidossa pitää käydä 1-3 kertaa viikossa.
* Kyseiset humusaineet kuljettavat mineraaleja, ravinteita ja vitamiineja soluseinämien läpi

Kenelle turvehoito sopii?

Hoidot sopivat ihan kaikille. Turpeella ei tunneta allergisoivaa vaikutusta.
Kokovartalohoitoja ei suositella sydänsairaille tai hoitamattomalle verenpaineelle, raskaana oleville eikä ihan pienille vauvoille, mutta pieniä paikallishoitoja voidaan tehdä näissäkin tapauksissa.

Mihin turvehoito auttaa?

-Lihasongelmiin – lihasten rentoutukseen
-Imunestekiertoon ja verenkiertohäiriöihin
-Reumaattiseen kipuun
-Kipua ja särkyä aiheuttaviin kehon haasteisiin
-Erilaisiin tulehdustiloihin (mm. lihastulehdukset, nivelrikko, ”hiirikädet”)
-Vaihdevuosiongelmiin*
-Painonpudotukseen
-Selluliitin vähennykseen
-Stressin ja unettomuuden lievitykseen
-Poistaa kehosta kuona-aineita

*hoitoturve sisältää luonnon vapaita estrogeenejä, joten sillä on menestyksellisesti hoidettu myös kuukautis- ja vaihdevuosivaivoja
Turpeessa on kortisonimaisia* vaikutuksia, ja sen vuoksi turvehoito on ihanteellinen erilaisten iho-ongelmien kuten
-ihottuman
-atopian
-psoriasiksen
-aknen
-hiuspohjan
-säärihaavan
-vaippaihottuman hoidossa

*Kortisoni hillitsee tulehdusta, minkä seurauksena oire, kuten koettu kipu, poistuu tai vaimenee merkittävästi

YKSILÖHOIDOISSA TAPAHTUU

Iholle levitetään noin 40 asteinen turve joka suojataan kelmulla, jotta turve pysyy kosteana ja bioaktiiviset aineet imeytyvät solutasolle saakka. Tämän jälkeen hoidettavalle alueelle tehdään imukuppihieronta (eli kuivakuppaus), joka on vanha kiinalainen hoitomuoto. Sen jälkeen iho kuoritaan karkein pellavakinttain tai puuvillaliinoin.
Lopuksi hoidettava alue hierotaan Aaltosen tekniikalla*.
Asiakkaan toiveet otetaan huomioon hoitoa suunnitellessa sekä hoidon aikana.

*Erkki Aaltosen kehittämällä tekniikalla hoidetaan selän kipu- ja kireystiloja, joiden aiheuttajia voivat olla fasettinivellukot, nikamasiirtymät ym. Samalla kartoitetaan sekä hoidetaan SI-nivelen eli suoli-ristiluunivelen mahdolliset ongelmat.

SAUNASSA TAPAHTUU

Saunoja levittää lämpimän hoitoturpeen puhdistetulle iholle päästä varpaisiin. Saunakaverit auttavat toisiaan, jotta saadaan turve levitettyä myös selkään. Saunan lämmössä ollaan enintään 20 minuuttia (hieman alle 60 astetta) kevyesti löylyä heitellen. Kun syke nousee ja alkaa läähätyttää, on aika valua suihkun puolelle. Lopuksi suihkutellaan ilman saippuaa, koska antiseptinen turve on sinut jo puhdistanut!
Turvesaunan jälkeen otetaan rennosti ja nautitaan Turvettarien tarjoama raikas palautusjuoma.

Turvettaret
Minna & Henna-Riikka
044 9597 059
turvettaret@gmail.com

OTA YHTEYTTÄ

 

  info@ilooulu.fi    Hietasaarentie 19, 90510 Oulu

OTA YHTEYTTÄ

 


  info@ilooulu.fi
  Hietasaarentie 19, Oulu