Kesäkuussa 2009 istun kolmen lehtorin edessä Jyväskylän yliopistossa. Journalistiikan maisteriohjelman pääsykokeessa kysytään, missä näkee itsensä viiden vuoden kuluttua. Olen saapunut haastatteluun suoraan Helsingin lentokentältä. Vielä eilen olin opiskelija-asunnollani Englannin Lancasterissa, missä opiskelin kandiksi viimeistä vuotta.
Ajatus ei juokse, pää on tyhjä. Viiden vuoden tähtäin on epäselvä.  Tulevaisuudessa teen töitä Hesarin Kuukausiliitteen toimittajana ja olen kirjoittaja Ilkka Malmbergin kanssa vähintään moikkausväleissä, minä vastaan.

Yhdeksän vuotta myöhemmin kyykin Hietasaaren leirikeskuksessa keskellä keskeneräistä laminaattilattiaa, ja mietin, miten saan paikan palaset loksahtamaan toisiinsa. Tähtäin on muuttunut eikä se ole huono. Se on vaan uusi.

Teini-ikäisestä asti olen ollut varma, että haluan toimittajaksi. Olin onnekas, että sain tehdä niitä töitä jonkin aikaa. Ala oli kuitenkin jatkuvasti uudistuva, ja vakautta oli vaikea löytää. Yrittäjyyttä en ajatellut juuri koskaan. Vasta silloin, kun tilaisuutta ei voinut ohittaa, uskoin itsestäni sellaiseen.

Hietasaaren leirikeskus on paikkana kaunis, aito ja hyvällä tavalla koruton. Se ei huuda, kun riittää, että pitää pienempää ääntä. Alue on kuitenkin täynnä mahdollisuuksia. Se on idearikkaan lottovoitto.

Tarkoituksenamme on tehdä Hietasaaresta välitön ajanviettopaikka, jonka ilmapiiri on asiakkaille ja työntekijöille ystävällinen. Mukavuusalue, niin kuin naapuri sanoi.

Tekemistä on tietysti älyttömästi. Paikan uudistaminen ja oman löytäminen vievät aikaa. On se sitten viiden, kymmenen tai kahdenkymmenen vuoden takana. Tässä on uusi tähtäin.

OTA YHTEYTTÄ

 

  info@ilooulu.fi    Hietasaarentie 19, 90510 Oulu

OTA YHTEYTTÄ

 


  info@ilooulu.fi
  Hietasaarentie 19, Oulu