Olen yrittäjä. Vielä muutama kuukausi sitten en ajatellut, että tässä oltaisiin, mutta niin vain.

Sain marraskuussa soiton, jossa tarjottiin mahdollisuutta lähteä tekemään ”jotain Hietasaaren leirikeskukseen”. Liiketoimintasuunnitelma kuulosti niin selkeältä ja mietityltä, että hyppäsin heti pois aiemmasta kuviosta ja lähdin pohtimaan, mitä Hietasaaressa tehtäisiin, mitä myytäisiin, kenelle ja millä porukalla.

Keksimme Ilon, mukavuusalueen, jossa on kokous- ja juhlatiloja, ohjelmapalveluita, ruokaa ja juomaa, pieni hostelli, tapahtumia, kesäkahvila, saunatilat ja uimaranta, koripallokenttä, lentopallokenttä, tenniskenttä ja kesällä iso tapahtumateltta, jossa tanssitaan ja juhlitaan jopa tuhannen ihmisen voimin. Lisäksi tarjoamme viestinnän, markkinoinnin ja myynnin asiantuntijapalveluita ja suunnittelua. Liiketoimintasuunnitelma siis selkeytyi ja terävöityi huomattavasti aiemmasta ja syntyi Ilo Oulu Oy.

Olen minä jo vuosia sitten suunnitellut joskus firman, viestintätoimiston, perustavani. Sille oli nimikin valmiina, KO Media (koska olen mielestäni hauska mies). Olen kuitenkin ollut tätä ennen vain ns. palkoilla – toimittajana, viestinnän ja markkinoinnin töissä, mainostoimistoissa ja viime aikoina etenkin myyntihommissa. Kaavailimme tällä Ilon porukallakin jo vuosi sitten viestintätoimiston perustamista Ouluun, mutta se jäi vähän abstraktiksi ajatukseksi. Kun Hietasaari-projekti tuli esille, keksimme ensimmäiseksi yhdistää paikan muuhun tarjontaan myös viestintää, sillä liikekumppanikseni oli tulossa minun laillani viestintä- ja markkinointihommissa ollut Katriina Karjalainen. Kun tämän jujun keksimme, tuntui että nyt ollaan jonkin ainutlaatuisen ja erittäin mukavan äärellä.

Ensiksi halusin katsoa, mikä on naisiaan Kati. Mottoni elämässä on, että tärkeintä on olla mukava – halusin varmistaa, että Kati on sellainen. Menin tästä takuuseen heti ensitapaamisella ja homma pyörähti käyntiin.

Joulun pyhät menivät paikkaa remontoidessa ja nimeä miettiessä. Useasta ehdokkaasta Ilo ponnahti useimmin mieleen. Vaikka emme sitä ensimmäisinä maailmassa ole yrityksen nimeksi keksineet, tuntui se luontevalta kuvaamaan paitsi sitä, mitä haluamme asiakkaille tarjota, myös sitä, millaisen työpaikan haluamme tästä rakentaa. Ilosta saa myös väännettyä monenlaista sanaleikkiä (Ilon kautta -sanonta on meillä kielletty). Mutta kaikenlaista me touhuamme ja tarjoamme Ilolla – ja tätä saa käyttää.

Pohdimme myös, mikä tämä meidän paikkamme varsinaisesti on. Koska Ilolla tapahtuu niin monenlaista, oli yllättävän vaikea keksiä yhtä nimittäjää kuvaamaan paikkaa ja yrityksen toimintaa. Pyörittelimme sanoja kuten elämyskeskus ja inspiraatiokeskus. Elämys tuntui liian isolta sanalta, mutta inspiraatio syntyy vähemmälläkin ja se olikin pari viikkoa meillä käytössä. Voimistuneet joogaretriittimielikuvat painoivat inspiraatio-sanan taka-alalle ja oltiin aloituspisteessä. Sitten naapurimme, Auta Lasta ry.:n toiminnanjohtaja Kukkosen Pertti kutsui meidät lounaalle. Hän sanoi siinä tarinaamme kuunneltuaan, että tuo kuulostaa sellaiselta mukavuusalueelta. Ja se oli meleko pitkälti siinä. Mukavuusalue. Kerroinko jo, mikä mottoni on? Lisäksi sana alue kuvaa hyvin sitä, miten koetamme saada koko 2,2 hehtaarin tontille hauskaa tekemistä kaikille. Olen myös aina vähän ihmetellyt, miksi ihmisiä kehotetaan epämukavuusalueelle, koska mukavuusalueellahan on paljon, noh, mukavampaa. (Toki tajuan sen epämukavuusaluejutun, itsensä kehittämisen jnejne…)

Näistä lähtökohdista olemme nyt julkistaneet projektimme, Ilon. Toivotamme tervetulleiksi kokouksia ja seminaareja pitävät yritykset ja yhteisöt, juhlivat ja saunovat seurueet, matkaajat, tanssijat, musiikin ja muiden tapahtumien ystävät ja vain rennon letkeää tekemistä 1,5 kilometrin päässä kaupungista ja alle kilometrin verran Nallikarista kaipaavat. Kovasti on työnsarkaa edessä, eikä meillä ole minkäänlaista varmuutta siitä, onnistummeko tässä. Mutta se on varmaa, että meille on mukava tulla ja me teemme Katin kanssa kaikkemme, että ihmiset saavat täältä sitä, mitä jokainen meistä kaipaa. Iloa.

(Tähän loppuun vielä vähän remppakuvia – Ilo on ite tehty!)

   

   

OTA YHTEYTTÄ

  Karri, 044 071 7127 - Katriina, 0400 947 825

  info@ilooulu.fi    Hietasaarentie 19, 90510 Oulu

OTA YHTEYTTÄ

Karri, 044 0717 127
Katriina, 0400 947 825
  info@ilooulu.fi
  Hietasaarentie 19, Oulu